Tražiće se jedan više

Stari recept za orijentalne ćevape: Gurmanski užitak od jagnjećeg mesa!

Zaboravite na uobičajeni roštilj! Probajte nešto novo i oduševite svoje goste...

Objavljeno: 26.04.2017. 22:41h 13:36h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema:

1. Iseckajte glavicu crnog i 2 čena belog luka. Iseckajte orahe i vezicu peršuna, pa sve izmešajte s 500 g mlevenog jagnjećeg mesa. Posolite, pobiberite, pa začinite s malo cimeta. Napravite 12 ćevapa, nataknite ih na nakvašene drvene štapiće za ražnjiće i premažite s malo ulja, piše Lepa&Srećna.

2. Operiite listove 200 g spanaća i očistite pola nara. Izmešajte ovčje kiselo mleko, so, biber i tri kašike maslinovog ulja. Ispecite ćevape na roštilju oko osam minuta. Servirajte s prelivom od kiselog mleka, uz spanać i nar.