Nekada je svaka kuća mirisila na jagnjeću kapamu, a danas često i ne znamo šta je to. Istina je da nutricionisti smatraju ovo jelo kao jedno do najboljih za jačanje organizma i regulisanje metabolizma.
Za njegovu pripremu biće vam potrebno malo više vremena (oko 2 sata), i zato preporučujemo da ga spremate vikendom, kad imate više vremena. Uživajte u mirisu, pripremi i degustaciji.
Okupite porodicu oko stola i dozvolite im da okuse pravo domaće jelo.
Sastojci: 800 gr jagnjećeg mesa, 2 glavice crvenog luka, 3 čena belog luka, 2 šargarepe, 300 gr spanaća, 150 gr pasulja iz konzerve, so, biber, 1 kašičica mlevene začinske paprika, 500 gr paradajz pirea, ulje, kašičica suvog bosiljka.
Hipokratova čorba: Stari lek protiv najtežih bolesti! (RECEPT)
Jagnjeće meso oprati i ostaviti da se ocedi. Iseći na manje, jednake komade. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Lonac srednje veličine zagrejte na umerenu temperaturu i podmažite sa malo ulja. Propržite jagnjeće meso sa svih strana, 5-7 minuta. Izvadite jagnjeće meso. Ubacite iseckan crveni luk i propržite, dok ne postane staklast.
Kad je luk gotov, dodajte alevu papriku i iseckani beli luk. Propržite 1 minut.
U lonac dodajte jagnjeće meso, i nalijte ga sa vodom, da ogrezne. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko sat i 45 minuta.
Po potrebi dolivati malo vode. U lonac ubaciti spanać isečen sa sitnije trake.
Dodati šargarepu iseckanu na kolutove i pasulj iz konzerve. Kuvati oko 15 minuta.
Dodati bosiljak začin. Dodati paradajz pire i ostaviti da se krčka na tihoj temperaturi oko 30 minuta (proveravati da li je meso gotovo).
Isprobati ukus i po potrebi, posoliti i pobiberiti.
Procureo tajni recept za piletinu pukovnika Sandersa: Sočnije meso od ovog nećete jesti! (RECEPT)