Odlično i brzo jelo
Pica koja se ne peče: Ovaj recept će svi želeti da prepišu!
Potige iz regiona Kjanti, a Italijani su ga s razlogom dugo krili
Objavljeno: 25.04.2017. 14:14h
09:52h
Autor:
Autor:
Kad probate, ni vi ovaj recept nećete rado deliti sa drugima!
Sastojci: 800 g brašna, 300 g kečapa, 300 g kačkavalja, ulje za prženje, origano, bosiljak, so, biber.
Priprema: Napravite osnovno testo za picu od brašna, soli i vode, pa podelite u deset loptica. Rastanjite i neka stoje desetak minuta, pa pržite na podmazanom tiganju sa svake strane dok ne porumeni.
Kad sve ispržite, mažite jednu po jednu kečapom i pospite kačkavaljem. Odozgo pospite origanom, biberom i sušenim bosiljkom, pa tako namazane spustite svaku na tiganj na kratko, dok se kačkavalj ne otopi, piše Lepa&Srećna.
Uživajte!
Originalni recept za tarhanu: Čorba posle koje nećete voleti nijednu drugu!
( Lepa&Srećna )