Recepti sa Stilom

Domaći kaneloni

Ako se dobro spreme umeju da budu ukusne poput italijanskih

Objavljeno: 17.10.2013. 14:29h 00:38h
Domaći kaneloni, Foto: Shutterstock

Prodinstati sitno iseckani crni luk, rendanu šargarepu i meso, šred kraj dodati biljni začin po ukusu i kečap. Promešati, toliko da se sve lepo sjedini i skloniti s vatre. Gotove kore za pitu iseći na pola po širini. Sa prelivom od kisele vode i malo ulja, mazati između dve kore (kora + preliv + kora + preliv + kora + fil), nafilovati i zaviti. Uviti malo sa leve i desne strane a zatim urolati kao sarmice.

Kanelone poređati u podmazanu vatrostalnu činiju. Preliti ih umućenim jajima pomešanim sa kiselim mlekom i neutralnom pavlakom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, zatim izvaditi i posuti narendanim kačkavaljem. Vratiti u rernu i peći još desetak minuta.