Recepti sa Stilom
Šampionska ćuretina
Sočna ćuretina - pravo jelo!
Objavljeno: 03.06.2013. 12:18h
00:46h
Izvor: Gordana Simić
Izvor: Gordana Simić
Očistite i iseckajte šampinjone i 10 minuta dinstajte na vrelom maslacu. Dodajte mileram, promešajte i ostavite sa strane. U dubokom tanjiru pomešajte prezle i pola kašičice parmezana. U drugom tanjiru penasto umutite, jaja posolite i pobiberite. U treći tanjir sipajte brašno. Jednu po jednu šniclu naizmenično uvaljajte u brašno, jaja, prezle-parmezan i pohujte na ostatku vrelog maslaca. Šnicle ređajte u pleh i na svaku stavite šnitu šunke pa prelijte sosom od šampinjona. Odozgo pospite ostatak parmezana i pecite pet minuta na 200 stepeni.
Savet: Kada lupate šnicle, tučak prethodno nakvasite vodom