Oduševiće svakoga ko proba

Pileća bajadera koja se topi u ustima: Idealno predjelo za svaku priliku! (RECEPT)

Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi

Objavljeno: 26.03.2017. 15:33h 17:26h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema: belo meso odvojiti od kosti, iseći na šnicle i izlupati. Suvi vrat iseći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti. Poređati red belog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti seckani beli luk.

Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim belim mesom. Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti. Preliti preko mesa. Peći oko sat vremena na 220 stepeni. Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda secite na kocke ili pravougaonike.