Probajte

Bela kraljica: Kolač nad kolačima, nezaboravan ukus!

Novo i sveže, a tako se jednostavno pravi

Objavljeno: 14.03.2017. 11:25h 14:48h
Autor:
Foto: Profimedia

Umutiti belanca u čvrst sneg, zatim dodavati vanilu i sirće, pa postepeno dodavati šećer muteći sve vreme dok se ne dobije čvrst šam. Tepsiju prekriti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu i peći 60 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

Posebno sjediniti žumanca, vanilu, šećer, 1 dl mleka, puding i brašno, te umutiti mikserom. Preostalo mleko staviti da se kuva dok ne proključa, pa sipati u njega smesu od žumanaca. Nastaviti kuvanje mešajući sve vreme dok se ne zgusne.

Puter penasto umutiti, pa ga sjediniti sa ohlađenim filom i izmiksati. Na kraju dodati seckane banane i rendanu belu čokoladu, te polako promešati.

Pečenu i ohlađenu koru premazati pripremljenim filom.

Šlag umutiti sa kiselom vodom i rasporediti po filu.

Čudo torta za čudesne trenutke: Neodoljivi spoj pomorandže i čokolade! (RECEPT)