Recepti sa Stilom

Svečani kuglof

Kolač za sva vremena

Objavljeno: 29.05.2013. 15:32h 17:44h
Svečani kuglof, Foto: Shutterstock

Penasto umutite četiri žumanceta, 250 g šećera i 125 g putera. Dodajte 300 g brašna pomešanog sa praškom za pecivo, izrendanu pomorandžinu koru, tri kašike ruma, 1,5 dl mleka i 100 g mlevenih lešnika. Dobro izmešajte, dodajte sneg od četiri čvrsto umućena belanceta. Kalup za kuglof nauljite, pospite prezlama i sipajte pola mase. U drugu polovinu dodajte tri kašike kakaoa, prelijte preko prve mase i lagano promešajte viljuškom da se dobije šara. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 45-50 minuta. Gotov kuglof pospite šećerom u prahu. Savet U kolač, tortu ili kuglof dodaje se vrlo malo alkohola, pa je sasvim bezbedno takav kolač dati mališanima