Probajte, oduševiće vas

Lupani kačamak: Starinski doručak nezamenljivog ukusa! (RECEPT)

Sprema se malo duže od klasičnog, ali i te kako vedi

Objavljeno: 09.02.2017. 11:08h 03:08h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Oljušten i na polovine isečen krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kad provri, odjednom sipajte kukuruzno brašno i napravite rupu na sredini (da bi se ravnomerno skuvalo).

2. Mešajte sve vreme i pustite da vri desetak minuta, pa smanjite vatru i ostavite da se kuva još oko pola sata. Ukupno vreme kuvanja kačamaka treba da bude oko 40 minuta.

3. Na kraju varjačom dobro izlupajte masu udarajući u zidove šerpe da se potpuno, gusto sjedine krompir i brašno. Ostavite sa strane oko 5 minuta.

4. Za to vreme odvojeno pomešajte mleko, sir i kiselo mleko, pa dodajte u kačamak. Sve još jednom dobro promešajte i poslužite.

Srpski domaći hleb koji se ne mesi: Naraste duplo, uspeće vam sigurno! (RECEPT)

Foto: Profimedia