Rajski zalogaji
Slana torta ajvarka: Tradicionalno srpsko predjelo morate da probate! (RECEPT)
Odlična uvertira pre glavnog jela ili slasni prilog
Objavljeno: 06.02.2017. 12:36h
17:34h
Autor:
Autor:
Tradicionalni srpski specijalitet od paprika, avjar, može biti još ukusniji i bolji kada se spremi savršeno hladno predjelo od njega.
Ajvarka je poput torte od ajvara - odlična je kao uvertira pre nekog glavnog jela.
Sastojci: 200 g ajvara, 150 g kačkavalja, 5 jaja, 9 kašika brašna, 400 ml pavlake, pola glavice luka, 1 prašak za pecivo, ulje, so, mleveni crni biber.
Priprema: Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti, pa dodati pola pavlake i pola količine ajvara. Posoliti po ukusu i ponovo mutiti mikserom dok se ne dobije homogena smesa. Posebno izmešati prašak za pecivo i brašno, pa dodati smesi od žumanaca.
Originalni recept za čizkejk: Desert koji se ne zaboravlja!
( BastaBalkana.com )