Domaća pica sa belim lukom je savršena za lenji subotnji dan. Pravi se brzo, a bukvalno ne postoji osoba koja ne voli toplo testo sa dosta sira i belog luka.
Za testo vam je potrebno: 500 g oštrog brašna + za podlogu; 10 g soli; 1 kesica suvog kvasca; oko 400 ml hladne vode; malo maslinovog ulja.
Postupak pripreme: Brašno i so dobro pomešajte u velikoj posudi. Suvi kvasac dodajte u hladnu vodu i promešajte. Smesu vode i kvasca dodavajte polagano u posudu s brašnom i soli. Sve dobro premesite dok se ne poveže u homogeno testo. Premestite testo na pobrašnjenu podlogu i mesite 10 minuta dok ne dobijete glatku i elastičnu lopticu.
Budite pažljivi i nemojte dodavati previše oštrog brašna. Posudu nauljite maslinovim uljem, stavite lopticu testa unutra i prekrijte krpom koji ste skvasili pa dobro ocedili.
Neka testo odstoji sat vremena na toplom mestu. Testo rasporedite na dva dela ili više manjih.
Posna pica sa ajvarom: Neobična, ukusna, gotova za 10 minuta! (RECEPT)
Testo razvucite i stavite u tepsiju.
Za fil za picu vam je potrebno: 4 čena belog luka; 3-4 kašičice maslinovog ulja; Origano; morske soli; 50 g nekog tvrdog sira; 50 grama domaćeg dimljenog sira; 50 g kačkavalja, malo bibera.
Priprema: Izmešajte maslinovo ulje i beli luk koji ste sitno iseckali pa sa tim premažite testo. Zatim dodajte sireve (možete i bilo koju vrstu sira, po slobodnom izboru) te sve stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 15 minuta.
Prijatno!