Izvrsno jelo

Posne punjene paprike: Savršen ručak, ukusniji od mesa! (RECEPT)

U danima posta ne morate da se odreknete omiljenog jela - zamenite meso slasnim povrćem i biće ukusnije nego mrsno

Objavljeno: 11.12.2016. 15:12h 14:46h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Grašak i pirinač odvojeno skuvati, a paprike očistiti od peteljki isemenki. U posebnoj posudi na ulju propržiti crni i beli luk i šargarepu (prethodno sve sameljite), pa dodati kuvani pirinač i grašak.

2. Izmešati i začiniti po ukusu, a zatim pripremljenom smesom puniti paprike. Svaku zatvoriti kolutom od krompira, složiti punjene paprike uspravno u posudu i preliti belim sosom.

3. Sos se priprema tako što se na ulju proprži brašno, doda voda i sitno iseckan beli luk i začini po ukusu. Paprike zapeći u rerni oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Ovo su doručkovali srednjovekovni Srbi: Hrana za zdrave i jake ljude! (RECEPT)