Ukus Bosne

Burek sa mesom zaliven jajima: Najukusnije testo bez razvlačenja kora! (RECEPT)

Bićete oduševljeni mekoćom i ukusom hrskavog bureka

Objavljeno: 12.10.2016. 16:48h 14:58h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan luk i dodajte so i biber. Nakon što začini puste aromu, a luk dobije lepu boju, počnite sa slaganjem bureka.

2. Namastite tepsiju za pečenje, a burek slažite na stolu. Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa i nastavite dok ne potrošite kore i nadev. Zarolajte burek u oblik po vašoj želji i stavite u tepsiju za pečenje.

3. U međuvremenu izmutite jaja, pavlaku, malo soli i vodu, pa prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stepeni. Poslužite vruće uz jogurt ili kiselo mleko.

Pasulj na turski način: Hranljiva čorbica za hladne dane! (RECEPT)