Revolt

Oštro pismo direktorke škole roditeljima: Kakvu poruku šaljete rođenoj deci?!

Važno je da deci budemo dobar uzor u tome šta je prihvatljivo i primereno u svim aspektima života, istakla je direktorka

Objavljeno: 21.09.2016. 10:26h 09:40h
Autor:
Foto: Profimedia

Direktorka škole u britanskom gradu Darlington uputila je pismo roditeljima koji, verovali ili ne, nose pidžame kada svoju decu dovode u školu i kada dolaze po njih!

"Važno je da deci budemo dobar uzor u tome šta je prihvatljivo i primereno u svim aspektima života, ne samo kada je reč o njihovoj sigurnosti i dobrobiti, nego i i tome da ih pripremimo za odrasli život", poručila je direktorka.

Poruka je bila upućena prvenstveno Anđeli Majlns, 33-godišnjoj mami devojčice Silvije. Anđeli je dijagnostikovana adrenalna insuficijencija i nedostatak hormona rasta. Kako bi joj spasili život, lekari su joj prepisali steroide, zbog kojih je dobila skoro 40 kilograma.

Patila je od hroničnih bolova, mučnine, slabosti u mišićima, često nije mogla da ustane iz kreveta i morala je da se služi invalidskim kolicima.

Majka koja je pljunula na današnji način vaspitanja dece: Ja sam tebe rodila, ne ti mene!

Anđela piše blog Days in Bed (Dani u krevetu), pa je odlučila pismeno da iznese svoj stav o osudama direktorke, ali i mnogih roditelja koji je osuđuju i komentarišu da je lenja, da nema poštovanja prema sebi i drugima i da nije sposobna za život među ljudima.

Anđelina poruka nazvana je "Onima koji osuđuju roditelje koji nose pidžamu u školu svoje dece", koja nas podseća da nikada ne smemo da osuđujemo druge ljude ako ne znamo njihovu priču.

"Želela bih da kažem šta imam na ovu temu. Roditelji koji nose pidžamu u školu mogu da se čine lenjim i neučtivim, ali to je zapravo samo ogromna pretpostavka i masovna generalizacija, i po mom mišljenju nepoštena i pristrasna izjava.

Roditelji uspešne dece imaju ove 4 zajedničke osobine: Sve od vas zavisi!