Obavezno probajte

Jaja benedikt: Doručak kao iz najskupljeg hotela! (RECEPT)

Gurmanski obrok od jaja, slanine, sosa i peciva postaće vam jedan od omiljenih

Objavljeno: 11.09.2016. 21:36h 17:06h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Naravite sos holandez - na pari istopite žumanca, sok od limuna, biber, Vorčester sos i kašiku vode. Sve promešajte i dodajte dve kašike putera. Ako sos počne da se zgušnjava, dodajte još vode. Mešajte dok se puter ne istopi i dodajte so, piše Stvarukusa.rs.

2. Napunite šerpu vodom i zagrejte je dok ne počne da struji, a zatim dodajte sirće. Poširajte jaja - razbijte ih i stavite u vrelu vodu. Jaja bi trebalo da se poširaju oko 1,5 do 3 minuta. (Ceo postupak poširanja jaja pogledajte OVDE)

3. Izvadite jaja iz vode pomoću kašike sa rupicama i stavite ih na topao tanjir. Dok se jaja poširaju, ispržite slaninu i zagrejte pogačice.

4. Na zagrejane polovine pogačica namažite puter, pa stavite preko slaninu i poširana jaja. Prelijte pripremljenim sosom i dekorišite po želji.

Savet: Umesto pogačica možete da korstite i tost ili prepečen hleb, a jaja benedikt možete da stavite i preko šnicle ili drugog mesa.

Domaća štrudla iz starog Srema: Uz ovaj recept ne možete da omanete!

Foto: Thinkstock