Tajna profesionalnih poslastičara

Trikovi za najukusniju šampitu na svetu: Meka kao duša!

Nema osobe na svetu koja ne voli dobru šampitu koja se idealno slaže sa dobrom domaćom kafom i čašom kisele vode

Objavljeno: 01.08.2016. 13:48h 23:42h
Autor:
Foto: Profimedia

Za koru penasto umutiti 5 žumanaca, dodati 5 kašika šećera i 5 kašika mleka pa dobro sjediniti s mikserom. Zatim dodati 5 kašika brašna, 5 kašika ulja, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo.

Mutiti sve dok se sastojci ne sjedine u onu, glatku smesu te izliti u kalup za torte i ispeći.

Za šlag umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer, uz neprekidno mešanje mikserom.

Za agdu prokuvati vodu sa šećerom, pa je, dok je vrela, sipati u sneg od belanaca, takođe uz neprekidno mešanje mikserom.

Fil izliti na koru, poravnati i ostaviti da se potpuno ohladi.

Sasvim neobična musaka: Slasni zalogaj od blitve i piletine!