Slatki aperitiv
Domaći liker od višanja: Lako se pravi, nema ko ga ne voli! (RECEPT)
Ako ga do sada nikada niste pravili ili želite da isprobate neku novu tehniku, ovaj najjednostavniji recept je kao stvoren za vas
Autor:
Sezona višanja je u punom jeku. Ovo kiselkasto-slatko voće možete da iskoristite za pripremu poslastica, kompota, sirupa, ali i ukusnog likera - slatkog aperitiva kojeg svi volimo. Ako ga do sada nikada niste pravili ili želite da isprobate neku novu tehniku, ovaj najjednostavniji recept je kao stvoren za vas.
Sastojci: višnje, rakija, šećer
Postupak pripreme:
1. Višnje operite i skinite peteljke i lišće.
2. Na dno veće tegle stavite red višanja.
3. Potom preko njih posipajte šećer u debljem sloju.
4. Preko sloja šećera ponovno slažite red višanja, pa red šećera.
5. Ponavljajte postupak sve dok tegla ne bude napunjena gotovo do vrha.
6. Teglu s višnjama odložite na sunce i poklopite tanjirićem (nikako poklopcem).
7. Kada se šećer potpuno otopi, teglu do vrha napunite rakijom, lagano promešajte i zatvorite poklopcem.
8. Liker ostavite u špajz da odstoji barem mesec dana.
Provereno leči štitnu žlezdu: Evo kako se pravi orahovača! (RECEPT)