Odličan izbor

Najbolji ručak za početak posta: Bogati rižoto sa spanaćem! (RECEPT)

Zdravo, posno i vrlo ukusno jelo

Objavljeno: 27.06.2016. 12:21h 14:00h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Pirinač isperite u dve-tri vode i skuvajte ga. Pred kraj posolite, pobiberite i pospite suvim biljnim začinom. Skuvani pirinač skinite s vatre, poklopite ga i ostavite sa strane.

2. Spanać takođe operite i kratko prokuvajte, pa ga iseckajte. Propržite luk na ulju, dodajte šampinjone iseckane na listiće i dinstajte toliko da sok koji pečurke puste ne ispari baš skroz.

3. U tiganj dodajte pirinač i spanać, dobro promešajte i začinite. Ako je potrebno, dodajte malo vode ili bujona i ostavite još koji minut da se sastojci sjedine.

Sirotinjska jela koja smo obožavali: Najlepše iz bakine kuhinje! (RECEPTI)