Odlično jelo

Francuska mućkalica: Ručak od povrća, prste da poližeš! (RECEPT)

frabncuska-muckalica-thinkstock.jpg
Foto: Thinkstock

1. Tikvice, patlidžan, paradajz i paprike operite i isecite na manje komade. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte. Začinsko bilje operite, prosušite i usitnite.

2. U tiganju zagrejte ulje, stavite usitnjen crni luk, kockice paprike i propržite oko pet minuta, uz stalno mešanje. Zatim dodajte tikvice, patlidžan, paradajz i beli luk.

3. Umešajte paradajz pire i začinsko bilje, posolite i pobiberite, promešajte i kratko prodinstajte. Sipajte bujon i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.

Najmekše pogačice na svetu: Jednostavno se prave, nema šanse da pogrešite!

Lagan obrok bez mesa dobro će vam doći u vrelim letnjim danima