Oduševiće vas

Seljačko pile: Najsočniji nedeljni ručak! (RECEPT)

Hrskava kožica ukusnog mesa pokriva slasne zalogaje koji se tope u ustima

Objavljeno: 22.05.2016. 12:19h 18:20h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a pile očistite i operite. Stavite meso na papirni ubrus kako bi se voda dobro ocedila.

2. Presecite pile prateći liniju kičme, a unutra namažite mešavinom začina i bibera.

3. Postavite meso u pleh, pa ga rukom svuda namažite kašikom maslinovog ulja. Stavite da se peče oko 35 minuta, a za to vreme izmešajte preostalo ulje, beli luk, sok od limuna i peršun. Po želji, možete i odozgo malo da posolite.

4. Dobro sjedinite, pa nakon 35 minuta pečenja izvadite pile i prelijte ga ovom mešavinom. Vratite ga u rernu na još 15 minuta.

Savet: Zajedno sa piletinom možete da ispečete i krompiriće, taman će i oni uhvatiti malo ove mešavine začina iz preliva.

Krompir je stavio na štapić i počeo da ga seče: Ručak za kojim su domaćice poludele! (VIDEO)