Zdravlje

Zdrav ručak od špargle i bukovače: Priprema se lako, a zbog neodoljivog ukusa će vam svi tražiti recept

Veoma zdrav ručak koji ćete obožavati!

Objavljeno: 03.04.2016. 18:58h 12:32h
Autor:
Foto: Profimedia

Malo ko zna da je šparoga veoma jednostavna za gajenje i da oko nje i nema nekog naročitog posla. Ona je višegodišnja bilja koja uspeva na laganom zemljištu koje je preko celog dana dobro osunčano. Osim povremenog zalivanja i čišćenja od korova, oko nje i nema drugog posla.

Foto: Stil

Mi smo špargle spremili na ovaj način:

Potrebno je: 10 špargli srednje veličine, malo masti, so i biber.

Priprema: Na srednjoj temperaturi pržiti špargle sa malo masti. Poklopiti tiganj, a špargle na pola preseći. Povremeno mešati. Kad omekšaju tako da se po malo uvijaju, špargle posolite i stavite malo bibera. Pustite neka se dinsta još pet minuta, skinite sa vatre i poslužite.

Uz špargle smo spremili i bukovaču sa lukom.

Potrebno: 1kg bukovače, 1 glavica crnog luka, so i biber.

Priprema: U tiganju staviti luk da se dinsta na malo masti, a kad postane staklast dodati bukovaču isečenu na kockice. Dinstati 15 min, posoliti i staviti biber i ostaviti još 5 minuta.

Ne zaboravite da mešate kako bukovača ne bi zagorila.