Vrhunsko jelo
Gurmansko remek delo: Lovačke šnicle teraju vodu na usta!
Iznenadite porodicu i spremite ovo gurmansko remek delo po našem receptu. Uštedićete vreme jer su gotove za tili čas
Autor:
Pravi recept za lovačke šnicle podrazumeva meso divljači, tj. srneće meso. Međutim pošto je nemoguće doći do njega koristite ili junetinu ili teletinu.
Potrebno vam je: 5 šnicli junećeg ili telećeg mesa; 5 glavica crnog luka; 3 čena belog luka; 2 dl vode; 250 ml vina (crnog ili belog); oko 250 ml crnog vina; 2 kašike brašna; malo paradajz sosa; mast. Začini: biber, so, mlevena paprika, lovorov list, ruzmarin.
Priprema: Za pripremu ovog jela najbolje je koristiti ekspres lonac, jer će tako biti brže gotove.
Pre pripreme šnicle dobro izlupajte i ostavite da odsoji u pacu od crnog vina i ruzmarina oko pola dana. Crni i beli luk isecite na sitne komade, a zatim šnicle vadite iz paca i umešajte ih u brašno.
Istopite mast u loncu i pecite šnicle sa obe strane. Kada šnicle budu gotove u istoj toj masti prodinstajte crni luk. Kada postane staklast, stavite i beli luk i sve dobro začinite biberom, solju i paprikom i dodajte lovorov list.
Vratite šnicle u lonac, pa odozgo sipajte nekoliko kašika paradajz sosa. Dodajte vino i vodu i sve zajedno krčkajte oko 20 minuta, da bi meso bilo mekše.
Lovačke šnicle najbolje idu uz kuvani pirinač i krompir pire.
Španska pita koja topi kilograme: Uživate, a struk sve tanji!