Neodoljiv ukus

Brzo se prave, još brže pojedu: Slasne italijanske oblande (RECEPT)

Ovaj kolač će uneti duh Italije i svu raskoš njihove nacionalne kuhinje u vaš dom

Objavljeno: 24.01.2016. 14:26h 15:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Stavite da provri šećer, glukoza i voda. U drugoj šerpici zakuvajte med. Ulupajte belanca u čvrst sneg sa šećerom, piše Lisa.rs.

2. Čim med dostigne temperaturu od 125 stepeni, umešajte sneg od belanaca i sklonite s ringle. Šećerna masa bi u međuvremenu trebalo da je zagrejana na 145 stepeni. Pomešajte je s medom i belanacima, pa sve zajedno penasto mutite pet minuta.

3. Na pleh rasporedite kandirano i koštunjavo voće, pa zagrejte u rerni na 100 stepeni i potom umešajte u smesu. Pleh obložite papirom za pečenje, stavite oblandu, premažite je smesom debljine 1 cm, prekrijte drugom oblandom, pa pokrijte zrnima pasulja (da pritisnu kolač).

4. Ostavite 12 sati u frižideru, pa oštrim nožem isecite na kvadratiće.

Tradicionalno jelo iz srca Hercegovine: Kako da napravite Hajdučku tepsiju! (RECEPT)