Dopašće vam se

Ukus koji osvaja: Projara bez kukuruznog brašna! (RECEPT)

Ostavite malo sira i u grudvicama - biće ukusan i u toploj i u hladnoj projari

Objavljeno: 22.01.2016. 12:44h 12:38h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Umutite sneg od belanaca pa dodajte žumanca. Nastavite da mutite i dodajte brašno sa praškom za pecivo, pa mleko, zatim griz, pa ulje i na kraju izmrvljeni sir, piše Lisa.rs.

2. Sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite na 180 C oko 20 minuta. Zatim smanjite temperaturu i pecite još 20 minuta na 150 C. Ostavite na toplom da se još malo "istišti".

Napomena: Nije od presudne važnosti kolike su šoljice za ovu meru, sve dok koristite iste za merenje suvih i tečnih sastojaka. Nemojte samo upotrebljavati minijaturne, a ni velike šolje od 2 dcl. Po želji, možete ostaviti malo sira i u grudvicama, biće ukusan i u toploj i u hladnoj projari.

Mus od jedne namirnice: Čokoladni doživljaj za sva čula! (VIDEO)