Naučnici objasnili

Skidate kožicu sa piletine? Nećete verovati šta ste zapravo uradili!

Sudeći prema rezultatima studije sprovedene u Školi javnog zdravlja na Univerziteta Harvard, nezasićene masnoće mogu doprineti smanjenju krvnog pritiska i holesterola

Objavljeno: 12.01.2016. 22:29h 22:02h
Autor:
Foto: Shutterstock

Kardiolozi i nutricionisti već duže vreme govore o štetnom uticaju kožice i masnih delova piletine.

Međutim, vreme je da počnete bez griže savesti da uživate i u ovim slasnim delovima pileta, piše Stvarukusa.rs, a evo i zbog čega!

Većina masnoće koja se nalazi u pilećoj kožici je zdrava, nezasićena masnoća koja ne škodi zdravlju srca.

Sudeći prema rezultatima studije sprovedene u Školi javnog zdravlja na Univerziteta Harvard, nezasićene masnoće mogu doprineti smanjenju krvnog pritiska i holesterola.

Prirodni lek za srce star 800 godina: Pomaže kod nepravilnog rada i angine pektoris!

Pored toga, ako ostavite kožicu, meso će biti sočnije i ukusnije, pa ćete koristiti manje soli u pripremi.

Ipak, pileću kožicu treba jesti u umerenoj količini.

Piletina, uključujući i kožicu, ima više omega 6 masnih kiselina u poređenju s drugim vrstama mesa, a ove masne kiseline mogu pojačati upalne procese u organizmu.

Zaključak je da možete uživati u sočnim zalogajima piletine i pileće kožice, ali samo u umerenim količinama.

Zdravlje na usta ulazi: Jelovnik koji čuva srce i produžava život!