Jeftinija varijanta

Holivudska dijeta

Opšte pravilo sedmodnevnog procesa ishrane podrazumeva smanjenje unosa soli, izbacivanje šećera iz jelovnika i izbegavanje masnih skrobnih namirnica kao što su hleb, puter, a čak i ulje

Objavljeno: 26.08.2013. 12:45h 17:26h
Foto: Shutterstcok

Ovaj sedmodnevni proces ishrane namenjen je pravim gurmanima. Bazira se na egzotičnim namirnicama, kao što su ananas, plodovi mora (školjke, ostrige), papaja i losos. Davnih vremena se verovalo da enzimi u egzotičnom voću pomažu u sagorevanju masti. Uprkos činjenici da je ova teorija o enzimima proglašena apsolutnom besmislicom, postoji i dan danas. Uspeh ove dijete postignut je zahvaljujući holivudskim zvezdama koje vazda vode računa o svojoj figuri. Zašto ne bismo i mi probali?

Zvezde mogu sebi da priušte gubitak kilograma uz pomoć ostriga. Mnogima je ova vrsta ishrane skup tretman, te se pojavila znatno jeftinija varijanta sedmodnevne ishrane, navodi portal aliaco.com.

Opšte pravilo holivudske dijete glasi: Smanjite unos soli, izbacite šećer iz jelovnika, i nemojte da jedete masne skrobne namirnice (hleb, puter i čak ulje).

Plan ishrane za doručak je uvek isti: dve pomorandže, čaj ili kafa, prenosi ženski portal aliaco.com.

Prvi dan Ručak: 2 pomorandže, 2 tvrdo skuvana jaja, paradajz, oljušten i zapečen badem, šoljica kafe Večera: piletina, paradajz, mali svež krastavac, vegetarijanska salata bez ulja i šećera, jedan grejpfrut

Drugi dan Ručak: jedno jaje (stavite ga u ključalu vodu na nekoliko minuta), jedan grejpfrut, šoljica crne kafe Večera: 150 g kuvane govedine, zelena salata bez ulja i šećera, šoljica čaja bez šećera

Treći dan Ručak: pržena jaja napravljena od jednog jajeta, paradajza, malo kuvanog kupusa ili karfiola, šoljica crne kafe Večera: 150 g ribljih fileta sa kečapom, jedan svež krastavac, šoljica čaja bez šećera

Četvrti dan Ručak: jedan grejpfrut, salata od celera i kupusa sa prelivom od kiselog mleka i sirćeta, šoljica čaja bez šećera ili čaša vode Večera: tvrdo skuvano jaje, 140 g nemasnog belog sira sa zrncima kima i bibera, 100 g izrendane šargarepe sa sokom od limuna

Peti dan Ručak: 2 belanceta iz tvrdo skuvanih jaja, 100 g kuvanog peršuna, šoljica čaja bez šećera ili kafe Večera: 200 g kuvanog pilećeg mesa, zelena salata

Šesti dan Ručak: 200 g voćne salate od jabuka, pomorandži, grejpfruta i oraha Večera: 150 do 200 g kuvane ribe, 60 g distanih pečurki, šoljica čaja ili kafe bez šećera

Sedmi dan Ručak: 100 g nemasnog belog sira sa umućenim svežim jajetom, čašu supe od povrća sa belim lukom Večera: voćna salata, kefir