Ukusno

Kremasti zapečeni kukuruz šećerac: Hranljivi obrok za hladne dane!

Ovako pripremljen kukuruz je idealan kao utešna hrana ali i hrana koja greje dušu i telo

Objavljeno: 22.12.2015. 23:07h 21:56h
Autor:
Foto: Shutterstock

Zagrejte rernu na 20 stepeni C. Nauljite vatrostalnu posudu ili dublji pleh, piše stvarukusa.rs

U dubljem tiganju srednje veličine zagrejte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mleka, šećer i puter i zagrevajte na srednjoj vatri. Dok se greje smesa s pavlakom pomešajte brašno i preostalo mleko (1/4 šolje).

Kada smesa s pavlakom počne da vri, dodajte polako mešavinu mleka i brašna i mešajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minuta).

Sklonite smesu s ringle i dodajte joj šećerac i so. Sve dobro promešajte.

Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smesi sa šećercem neprestano mešajući.

Smesu sipajte u prirpemljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon 25. minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta.

Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a pre serviranj po želji pospite iseckanim vlašcem.

Domaća pileća supa po bakinom receptu: Lek koji oporavlja telo!