Rajski zalogaji

Lagana torta od badema

Poslastica koja će vas osvojiti

Objavljeno: 31.08.2015. 18:58h 11:06h
Autor:
Foto: Thinkstock

Pripremite ukusnu, laganu tortu sa bademima, čokoladom i slatkom pavlakom - obožavaćete je!

Sastojci:

Za koru: 80 g putera 80 g šećera 1 vanilin šećer prstohvat soli 5 jaja 100 g brašna 100 g mekog brašna 2 kašičice praška za pecivo 100 g mlevenih badema puter i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore

Pogledajte bolje, ovo nije lubenica: Čudo iz kuhinje! (VIDEO)

Za fil:

500 ml mleka 2 kesice kakaa 50 g šećera 100 g čokolade 250 g putera

Ukrasi:

50 g lomljenih badema 150 ml slatke pavlake 16 čokoladnih karamela

Priprema: Umitite žicom puter, šećer i vanilin šećer. Dodajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe. Smesu sipajte u podmazan kalup i zagladite špatulom površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada izvadite iz rerne pustite koru da se ohladi.

Skuvajte mleko, kakao i šećer. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter. Horizontalno presecite koru i nafilujte. Premažite celu tortu preostalom smesom. Ivicu torte ukrasite lomljenim bademima. Staviti u frižider da se ohladi. Potom ukrasite karamelama i slatkom pavlakom.

Domaći mančmelou