Rajski zalogaji

Slatki dragulj Austrije: Malakof torta

Ova austrijska poslastica će vas zavesti kremastim filom i ukusom badema

Objavljeno: 12.08.2015. 18:26h 15:54h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Penasto umutite žumanca, šećer i puter. Dodajte mlevene bademe, slatku pavlaku i rum.

2. Piškote umačite u mleko i ređajte na dno kalupa (prečnika 23 cm). Oko kalupa možete staviti aluminijumsku foliju i vezati je, u slučaju da fil počne da curi.

3. Preko piškota sipajte 1/3 fila sa bademima. Ponovite red piškota umočenih u mleko, pa red fila i ponavljajte dok imate materijala, poslednji red treba da bude sa piškotama umočenim u mleko. Preko torte stavite plastičnu ili aluminijumsku foliju i pritisnite tanjirom ili daskom za sečenje. Stavite tortu u frižider da prenoći.

4. Kada je torta ohlađena, ivicom noža blago odvojite ivice torte i zatim skinite prsten kalupa.

5. Tortu možete ukrasiti šlagom, šećerom u prahu, bademima ili piškotama.

Letnja hit poslastica! Voćni ražnjići: Osvežavajuća riznica vitamina! (FOTO)