Lagani letnji ručak

Paprike punjene pirinčem i topljenim sirom

Intezivno crvene babure i beli fil od pirinčem i sira, prijaće ne samo vašem stomaku, već i vašim očima

Objavljeno: 03.08.2015. 14:09h 09:28h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Na ulju prodinstajte luk, celer i tikvice. Povrće izvadite, pa na istom ulju propržite pirinač. Nalijte sa 200 ml supe, kuvajte oko 15 minuta.

2. Dodajte povrće, sve promešajte pa kuvajte još tri minuta. Začinite solju, biberom i majoranom. Dodajte sir i pustite da se rastopi. Umešajte pinjole. Rernu zagrejte na 175 stepeni.

3. Paprike operite, odsecite poklopce, odstranite seme, napunite ih pirinčem. Poređajte ih u vatrostalnu posudu, nalijte preostalom supom, stavite u rernu i pecite oko pola sata.

Grčki džem od šljiva!