Recepti sa Stilom
Lazanje sa spanaćem
Ukusna kombinacija testenine i spanaća
Autor:
Pelat dobro ocedite, povadite semenke, usitnite, stavite na zagrejano maslinovo ulje i pržite dok deo tečnosti ne ispari.
Spanać očistite, operite i kratko blanširajte u kipećoj slanoj vodi, a zatim ga ohlađenog iseckajte. Na puteru propržite brašno, dodajte hladno mleko i kuvajte oko pet minuta neprestano mešajući. Dodajte muskatni oraščić i posolite.
Kad se bešamel sos malo prohladi, dodajte mu umućena jaja, seckani spanać i vegetu. Lazanje skuvajte, ali ne do kraja, ocedite i malo prohladite. Na dno nauljene vatrostalne posude stavite deo lazanja, po njima rasporedite deo sosa od pelata, prekrijte delom bešamela sa spanaćem, zatim ponovite postupak i prekrijte lazanjama.
Sve prelijte ostatkom bešamela, pospite parmezanom i stavite u zagrejanu pećnicu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Savet: Testenina se prilikom kuvanja neće slepiti ako u vodu pre ključanja dodate kašiku ulja.
OVDE preuzmite recept za špagete sa tunjevinom i paradajzom!