Čaroban ukus
Jednostavan mus od jagoda
Ljubitelji crvene voćkice biće oduševljeni ovom poslasticom koja se topi u ustima
Autor:
1. U blenderu umutite iseckane jagode sa šećerom tako da dobijete glatku smesu.
2. U veću posudu sipajte 2 kašike vode i pomešajte sa želatinom. Ostavite oko 5 minuta.
3. Šest kašika šećera, prstohvat soli i preostale tri kašike vode zagrejte na srednjoj temperaturi dok ne počne da vri i dok se šećer ne istopi. Kuvajte tako oko 4 minuta.
4 .Belanca dodajte želatinu i mutite dok ne dobijete penastu smesu, zatim postepeno dodajte preostalu kašiku šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. U šam umešajte topao šećerni sirup, pa mutite mikserom najpre na srednjoj, a zatim na većoj brzini dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte zatim ekstrakt vanile.
5. Umutite slatku pavlaku i postepeno joj dodajte šam od belanaca. Zatim dodajte i krem od jagoda. Sve pažljivo pomešajte. Rasporedite mus u posude i hladite u frižideru bar 2 sata. Poslužite mus dekorisan po vašoj želji.