Probajte

Irski tost sa prženim sirom

Hrskavi obrok idealan za doručak ili ranu večeru

Objavljeno: 15.04.2015. 18:48h 13:02h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Zagrejte mleko u šerpi, pa dodajte brašno. Nastavite da mešate dok ne provri. Kada krene da vri, smanjite temperaturu, mleko treba da se malo zgusne.

2. Dodajate sir i mešajte ga na nižoj temperaturi dok se ne istopi. Dodajte prezle, senf i tamno pivo. Nastavite da mešavite dok se smesa ne sjedini.

3. Skinite sa vatre i ostavite da se malo prohladi. Kada se ohladi, dodajte žumance i dobro promešajte sastojke. Na kraju dodajte mladi luk.

4. Sipajte smesu na tost hleb a onda ga dobro zagrejte u rerni da porumeni i dobije zlatkasto - braonkastu boju. Po želji, možete ga zapeći zajedno sa prethodno pripremljenim pečurkama.