Eurokrem torta: Ne peče se i gotova je za 15 minuta

Donosimo vam najbolji recept za eurokrem tortu.
Foto: Printscreen Youtube/ Domaći recepti

Ako tražite brz i jednostavan dezert koji oduševljava izgledom i ukusom, ova eurokrem torta je pravi izbor. Nema pečenja, priprema je brza, a rezultat je kremast, sladak kolač sa bogatim slojevima eurokrema i petit keksa. Idealna je za svaki dan ili kao brz kolač za iznenadne goste.

Osnovne informacije

  • Priprema: 15 minuta
  • Pečenje: nije potrebno
  • Količina: 8–10 porcija
  • Složenost: lako

Sastojci

Za krem:

  • 250 g mascarpone sira (može i krem sir ili pavlaka)
  • 450 ml slatke pavlake (biljna ili obična, u zavisnosti od slatkoće eurokrema)
  • 300 g eurokrema (ili Nutelle)
  • 300 g petit keksa
  • 100–200 ml mleka za umakanje keksa (može i voćni sok)

Za glazuru (mekana):

  • 200 g bele čokolade
  • 50 ml slatke pavlake
  • Za glazuru (tvrđa, opcionalno):
  • 100 g bele čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema

Priprema krema:

  • U činiji umutite mascarpone sir (ili krem sir/pavlaku) dok ne postane glatko.
  • Dodajte slatku pavlaku i sve dobro sjedinite.
  • Na kraju dodajte eurokrem i sve ponovo umutite dok ne dobijete ujednačenu, kremastu smesu.

Slaganje torte:

  • U manji pleh (30 x 20 cm) stavite prvi sloj petit keksa, prethodno umočene u mleko ili sok.
  • Premažite kekse sa trećinom pripremljenog krema.
  • Ponovite postupak: sloj keksa, sloj krema, treći sloj keksa i završni sloj krema.

Priprema glazure:

  • Mekana glazura: izlomite belu čokoladu, dodajte 50 ml slatke pavlake i otopite na laganoj vatri. Prelijte preko kolača i dobro ohladite.
  • Tvrđa glazura (po želji): belu čokoladu otopite sa kašikom ulja na laganoj vatri i prelijte kolač.

Sečenje torte:

  • Pre nego što sečeš, ostavite tortu 5 minuta da se glazura malo stisne.
  • Polako zasecite nožem glazuru duž cele površine pre nego što ga potpuno spustite do kraja, da se ne bi lomila.

Ova torta je kremasta, bogata i savršeno se slaže sa kafom ili čajem. Za manje od 15 minuta dobićete ukusan kolač koji oduševljava i mirisom i ukusom.

(Domaći recepti)

This browser does not support the video element.

DiDi J ekskluzivno za Stars Specijal Izvor: Kurir televizija