Recepti sa Stilom

Falafel

Ove ukusne loptice mogu biti odličan prilog jelima ili laganiji obrok

Objavljeno: 12.02.2015. 17:00h 19:12h
Autor:
Foto: Shutterstock

Priprema

1. Leblebije potopite u vodu i ostavite da odstoje preko noći. Zatim ih isperite u cediljci i ostavite da se ocede.

2. Očistite beli luk. Začinsko bilje operite, ocedite sa njega vodu, pokidajte listiće. Leblebije, beli luk i začinsko bilje dva puta sameljite na mašini za mlevenje mesa ili ih izmiksajte štapnim mikserom.

3. Očistite mladi luk, operite ga i isecite na kolutove. Pomešajte mladi luk, prašak za pecivo, kim, korijander, 1 ½kašicicu soli, harisu i limunov sok sa masom od leblebija. Od mase vlažnim rukama pravite loptice (oko 20 komada) i uvaljajte ih u susam. Ulje zagrejte na 160 stepeni, pa pržite falafel oko 4 minuta. Slažite loptice na kuhinjski papir da se ocede.