Kolač sa džemom po receptu baka Jele: Lako se priprema, a ukus je fantastičan

Priprema ovog deserta je neverovatno laka, pravi se očas posla
Foto: Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  •  3 jajeta
  •  100 g šećera
  • 200 ml jogurta
  •  50 ml ulja
  •  korica limuna
  •  250 g brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •  1 vanilin šećer
  •  džem po želji
Foto: Shaiith/Shutterstock

 Priprema:

1. Umutiti jaja i šećer žicom pa dodati brašno prosejano s praškom za pecivo. U to dodati jogurt, ulje, koricu limuna i vanilin šećer. Sve polako izjednačiti.

2. Dobijenu masu sipati u pleh prečnika 22 cm obložen pek-papirom. Kašikom vaditi džem i spuštati u testo u malim razmacima.

3. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Posuti prah šećerom zamirisanim vanilom.

4. Kolač seći prohlađen. Odličan je poslužen uz kaficu.