Sastojci:
* 5 jaja
* 1 l mleka
* kesica vanilin šećera
* malo izrendane kore limuna
* 7 kašika šećera
* 2 kašike šećera u prahu
* 2 kašike brašna
Foto: Bobica10/Shutterstock
Priprema:
1. Od jednog litra mleka odvojiti šolju, a ostatak staviti sa dve kašike šećera i vanilin šećerom da prokuva.
2. Za to vreme umutiti čvrst sneg od belanaca i dodati prah šećer. Nastaviti s mućenjem dok se ne dobije čvrst sneg.
3. Kašikom vaditi nokle i spuštati ih u kipuće mleko, prvo s jedne pa s druge strane po nekoliko sekundi, dok ne narastu. Vaditi ih rešetkastom kašikom u činiju.
4. Umutiti žumanca s preostalim šećerom, dodati brašno i mleko iz čaše. Promešati i sve sipati u kipuće mleko kako bi se skuvao krem, pa njime preliti nokle. Preko nokli po želji narendati čokoladu (nije obavezno).