Večera zbog koje se prekida svaka dijeta: Sočna i puna fila ličanska pita krompiruša
začinjena, sočna i puna fila
Objavljeno: 21.03.2025. 19:51h
20:05h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 5 jaja
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 veća krompira ili 5,6 manjih
- 500gr mlevenog mesa
- 1 pavlaka
- 1 čaša kisele vode
- pola praška za pecivo
- 500gr gotovih kora
- ulje, so, biber
Priprema:
Luk i šargarepu u krompir izrendati. U tiganju dinstati luk, pa dodati mleveno meso i rendan krompir. Zatim dodajte šargarepu i začine i sve lepo izdinstajte. U dublju činiju umutite jaja, pavlaku, so i biber. U pleh složiti dve kore kao harmoniku pa preko njih poprskati malo kisele, malo fila od jaja i pavlake i malo fila od mesa.
Zatim složiti sve dok ne potrošite sav materijal. Ipak će vam na kraju ostati dosta pavlake i jaja, pa to prelijte preko posložene pite. Pecite pokriveno folijom oko 10 minuta, potom otkrijte pitu i smanjite temperaturu rerne pa je pecite još 20 minuta. Prijatno!
( Lana Vidović )