Večera zbog koje se prekida svaka dijeta: Sočna i puna fila ličanska pita krompiruša

začinjena, sočna i puna fila

Objavljeno: 21.03.2025. 19:51h 20:05h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 veća krompira ili 5,6 manjih
  • 500gr mlevenog mesa
  • 1 pavlaka
  • 1 čaša kisele vode
  • pola praška za pecivo
  • 500gr gotovih kora
  • ulje, so, biber

Priprema:

Luk i šargarepu u krompir izrendati. U tiganju dinstati luk, pa dodati mleveno meso i rendan krompir. Zatim dodajte šargarepu i začine i sve lepo izdinstajte. U dublju činiju umutite jaja, pavlaku, so i biber. U pleh složiti dve kore kao harmoniku pa preko njih poprskati malo kisele, malo fila od jaja i pavlake i malo fila od mesa.

Zatim složiti sve dok ne potrošite sav materijal. Ipak će vam na kraju ostati dosta pavlake i jaja, pa to prelijte preko posložene pite. Pecite pokriveno folijom oko 10 minuta, potom otkrijte pitu i smanjite temperaturu rerne pa je pecite još 20 minuta. Prijatno!