Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Posni čupavci su jedan od omiljenih slatkiša. Prave se lako, a mogu da stoje i do pet dana na sobnoj temperaturi a da se ne osuše
Objavljeno: 18.03.2025. 11:24h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Biskvit:
- Kora i sok od 1 pomorandže
- 200 ml gaziranog soka od pomorandže
- 20 kašika šećera
- 25 kašika ulja
- 1 vanilin šećer
- 30 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Biskvit pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.
Preliv:
- 200 ml soka od pomorandže
- 200gr šećera
- sok od 2 pomorandže
- 250 gr posnog margarina
- 100 gr posne čokolade
- 50 gr kakaa u prahu
Pustite da sve proključa i da se se lepo sjedini. Isecite biskvit na kocke, veličine koja vama odgovara. Svaku kocku dobro umočite u preliv pa uvaljajte u kokos. Potrebno vam je 150 do 200 gr kokosa.