"Ja sam stručnjak za oporavak od raka i preživela sam rak u trećoj fazi: Ove 2 namirnice ni u ludilu ne smemo jesti"

Stručnjak za oporavak od raka otkriva koje namirnice nikako ne treba jesti.

Objavljeno: 13.02.2025. 10:04h
Foto: Printscreen TikTok/dramycancerrecovery

Kada neko dobije rak veoma je važno šta jede, odnosno šta unosi od hrane kako bi telo dobilo dovoljno kalorija i hranljivih materija i ostalo u formi. Stručnjaci ističu da karcinom kao bolest može da oteža proces koji telu obezbeđuje ono što mu je potrebno, kao i da ishrana može da bude drugačija pre, tokom i posle lečenja.

Dr Ejmi Moris, stručnjak za oporavak od raka, otkrila je koje dve namirnice treba da izbegavaju osobe koje su imale rak, kao i namirnice koje su poželjne u ishrani.

"Jedite što više mahunarki"

"Ja sam stručnjak za oporavak od raka i pre šest godina sam preživela rak u trećoj fazi. Prvo, jedite što više pasulja i mahunarki generalno. Bogate su vlaknima i mogu da smanje rizik od vraćanja raka. Druga stvar koju treba pojačati su nemasni proteini".

Namirnice koje treba izbegavati

Dr Ejmi Moris je u snimku dalje upozorila koje namirnice treba izbegavati.

"Prvi je alkohol. Alkohol povećava rizik od raka ili ponovne pojave bolesti. Ako možete izbegavajte ga ili bar smanjite. Druga stvar su mesne prerađevine - kobasica, slanina, delikatesno meso, sve ono što je jasno povezano sa povećanjem rizika od raka. Zato ih izbegavajte ili ograničite koliko god možete", savetuje dr Moris.

Dijeta po krvnim grupama