Kosovski propeć - pita kakvoj nema ravne: Ovo je pravo kulinarsko remek delo, a pravi se lako
Kosovska pita je savršeno lagana za pripremu, a ukus je fenomenalan
Objavljeno: 31.01.2025. 11:22h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Potrebno je:
- 500 gr. brašno
- 1 kašičica soli
- 300 ml vode
- 1550 gr masti ili putera
Nadev
- 400 ml mleka
- 5 jaja
Priprema: Umesiti testo od brašna mlake vode i soli. Zatim uzeti masti ili puter i dobro premesiti testo sa tom masnoćom. Ostaviti testo da odstoji, a potom razvući testo i staviti u pleh, a preko staviti drugo testo i dobro umotati ali tako da napravite džep.
Umutiti jaja i melko pa tu smesu sipati u napravljen "džep" od testa. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni Celzijusa oko 25 minuta.