Napoleon torta bez pečenja, idealna za Sv. Jovana: Sprema se toliko lako, a lepši spoj hrskavog i kremastog nema

Foto: Printskrin@Вкусно Просто Быстро - Домашняя кухня/YouTube

Po originalnom receptu u ovu tortu idu lisnate kore i tada ukus podseća na krempite, međutim, u receptu koji sledi korišćen je keks kao podloga. Napoleonova torta se priprema bez pečenja, jednostavno i brzo, a ukus joj je jednostavno neverovatan, idealno posluženje za Sv. Jovana.

Sastojci:

Baza:

  • 250 g krekera sa kremom lagano začinjeni solju

Fil:

  • 600 ml mleka
  • 3 jaja
  • 180 grama šećera
  • 70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)
  • 180 g maslaca
  • 20 g vanilin šećera

Priprema:

NAPOLEON TORTA BEZ PEČENJA: Kremasto, hrskavo i neodoljivo savršenstvo ukusa Izvor: Youtube
  • Najpre pripremamo fil. Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno pa mešajte dok ne nestane grudvica.
  • Smesa treba da bude glatka.
  • Dodajte 200 ml mleka i mešajte.
  • Sipajte i preostalih 400ml mleka, stavite na šporet, zakuvajte sve vreme mešajući.
  • Kada je smesa gotova treba da podseća na puding.
  • Ohladite fil tako što ćete šerpu u kojoj ste kuvai ubciti u veću šerpu u kojoj je voda sa ledom.
  • Uzmite puter sobne temperature, dodajte vanilin šećer i umutite mikserom.
  • U maslac postepeno dodajte kašiku po kašiku prethodne smese i mutite mikserom.

Ređanje:

  • Za podlogu stavite 3x3 krekera, pa fil, ponavljati do utroška materijala.
  • Stavite u frižider da se stegne najbolje preko noći.
  • Odozgo ukrasite mrvljenim krekerom.

A ovde naučite kako da napravite bomba tortu.

Naučite kako da pripremite lignje na mornarski način.

This browser does not support the video element.

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija

Donosimo vam recept za preukusnu Napoleon tortu.