Starinski recept za pitu od kupusa: Ništa lepše ni ukusnije za posne dane
Kupusara se sprema lako, a ovo je stari recept kojem niko ne može odoleti
Objavljeno: 24.12.2024. 09:26h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Potrebno je:
- 600g brašna + 100g. za posipanje
- 20 do 30g kvasac
- 1 kašičica šećer
- 450ml voda
- Zamešeno testo i oblikovano, spajati i premazivati uljem.
Fil:
- 200g praziluka
- 1kg kiselog kupusa
- ulje za prženje + 250ml. vode
Priprema: Umesiti testo od vode, kvasca, šećera soli i brašna. Testo razviti i filovati sa uprženim prazilukom i kiselim kupusom. Formiranu pitu peći u zagrejanoj rerni na 200c./10-15min. i na180c./20 do 25min.