Pesak torta idealna je poslastica za praznike: Jednostavno se pravi, a preukusna je i izgleda očaravajuće
Recept za pesak tortu kao stvorenu za predstojeće praznike
Izvor: Milica Krajnović
Ukoliko nemate ideju za poslasticu koju možete spremiti za praznike koji su sve bliže, mi vam preporučujemo pesak tortu. Recept je jednostavan, a ukus je kremast i sočan i vraća vas u detinjstvo.
Sastojci: Prvi fil:
- 300 g mlevenog keksa,
- 100 ml soka od pomorandže,
- 120 g margarina/maslaca,
- 100 g šećera u prahu,
- 2 - 3 kašike kuvanog pudinga,
Drugi i treći fil:
- 800 ml mleka,
- 3 kesice Pudinga sa ukusom vanile,
- 180 g šećera,
- 180 g margarina/maslaca,
- 200 g kokosa,
- 200 g mlevenih oraha,
Dekoracija: - 1 pakovanje Šlaga, - 50 g čokolade za kuvanje, - ukrasne mrvice
Priprema: Penasto umutiti margarin/maslac sa šećerom, pa dodati keks i sok. Dobro sjediniti pa dodati 2-3 kašike kuvanog pudinga od drugog fila (ohlađen). Dobro sjediniti pa smesu staviti u kalup. Drugi i treći fil: Od ukupne količine mleka odvojiti malo. U nju razmutiti puding sa šećerom. Ostatak mleka staviti da provri i skuvati puding. Prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Margarin/maslac umutiti penasto pa dodati ohlađen puding. Podeliti fil na dva dela i u jedan deo dodati kokos, a u drugi dodati mlevene orahe. Preko keksa staviti fil od kokosa, pa zatim fil od oraha. Ostaviti da se malo stegne pa skinuti kalup. Tortu dekorisati šlagom, čokoladom i perlicama.
Uživajte!
Bonus video: