Najlakši recept za posni slavski kolač: Ako želite da bude mekan kao pamuk i sija kao sunce, uradite ovako

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • brašno (tražite odgovarajuće za hleb)
  • ulje
  • so
  • šećer
  • kvasac
  • voda
Foto: Shutterstock

Priprema:

Odvojiti tri čaše mlake vode, kašičicu šećera, šoljicu ulja i parče kvasca (polovina pakovanja). Sve to pomešati i ostaviti da provri u jednoj posudi. Kada provri u tu smesu dodati kašičicu soli i početi sa dodavanje brašna. Zamesiti testo da bude mekano i lepljivo. Ostaviti ga zatim da odstoji i nadođe. Kada nadođe, izvaditi ga iz posude na brašnjavu površinu i dobro premesiti. Ostaviti testo ponovo da odmori. Kada naraste, premestiti ga u nauljenu, duboku šerpu za pečenje.

Pecite sve dok se ne uhvati kora, otpirlike sat vremena, zatim ga izvadite iz šerpe i pecite još minimum pola sata na ravnoj površini i umerenijoj temperaturi. Pečen je kada osetite da je dosta lakši nego kada ste ga izvadili iz šerpe. Ovako pečen hleb ostavite da odmori i dok je vruć premažite uljem za hrskavu koru.

Post je borba sa samim sobom

This browser does not support the video element.

"POST JE BORBA SA SAMIM SOBOM, PROTIV EGOIZMA" Teolog otkrio blagodati i benefite: To je duhovna vežba protiv loših razmišljanja Izvor: Kurir televizija

Donosimo vam najlakši recept za posni slavski kolač.