Recept za sočne krofne od samo 2 sastojka: Mogu se jesti u vreme posta, brzo i jednostavno se prave, a tajna je u ovome
Ova dva sastojka koja svako ima u kući su dovoljna da se naprave preukusne krofnice koje smožete jesti i u toku posta
Izvor: Milica Krajnović
Ove mini banana krofnice od 2 sastojka su meke,sočne i prepune prirodnog ukusa banane. Napravljene od zrelih banana i brašna koje se samo diže, brzo se mešaju i savršene su za užinu ili desert. A možete dodati svoje omiljene prelive za dodatnu slatkoću!
Sastojci:
- 2 zrele banane, zgnječene
- 1 šolja brašna koje se samo diže
Dodaci:
- Šećer u prahu
- Cimet šećer
- Čokoladna glazura
Priprema:
Zagrejte ulje u dubokom tiganju ili šerpi na srednjoj vatri dok ne dostigne 350 ° F (175 ° C). U srednjoj činiji izgnječite zrele banane dok ne postanu glatke. Postepeno dodajte brašno koje se samo diže i mešajte dok se ne formira gusto, lepljivo testo. Koristeći malu mericu za kolače ili dve kašike, u vrelo ulje ubacite porcije testa veličine kašike. Pržite u serijama da biste izbegli prenatrpanost. Kuvajte 2-3 minuta, povremeno okrećući, dok krofne ne postanu zlatno braon boje i ne budu pečene. Izvadite ih iz šerpe i ocedite na papirnim ubrusima. Dok su još tople, uvaljajte krofne u šećer u prahu, cimet-šećer ili po želji prelijte čokoladnom glazurom. Poslužite odmah za najbolju teksturu i ukus.