Baka mi je dala najbolji recept za najukusniji prebranac: Nikad ga lakše nisam napravila

shutterstock-175443962.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg belog pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 praziluk
  • 250 g šargarepe
  • 200-250 ml ulja
  • 1 glavica belog luka
  • Biber, kuhinjska so, crvena začinska paprika, lovorov list
  • 1 kašika brašna
prebranac.jpg prebranac.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Pasulj potopiti u vodu i ostaviti da prenoći. Skuvati pasulj i staviti lovorov list i malo posoliti. Prepržiti luk i šargarepu na ulju i dodati začinsku papriku, biber i so. U praznu šerpu sipati malo ulja i kašiku brašna, pa propržiti. Sipati red pasulja, pa red smese luka i šargarepe i ponoviti postupak pa staviti pasulj da se zapeče na oko 180 stepeni, oko 25 minuta - dok se ne sjedine smesa i pasulj i posuti svežim peršunom.

Prijatno!

Ovo je najbolji pasulj u Srbiji!

This browser does not support the video element.

OVAJ PASULJ JESTE SKUPLJI, ALI JE NAJBOLJI U SRBIJI?! Proizvođačica: Reč je čuvenom pećkom semenu koje se može naći SAMO KOD NAS! Izvor: kurir televizija

Donosim vam bakin recept za najukusniji prebranac, koji se lako pravi.