Poslastičarka Kaća nam otkriva recept za savršen fil od 3 sastojka za posnu tortu: Pravi se lako, idealan je i za kolače

Poslastičarka Katarina otkrila nam je kako pravi fil koji može da se iskoristi za bezbroj torti i kolača!

Objavljeno: 26.11.2024. 21:19h 00:44h
Autor:
Foto: Privatna Arhiva

Katarina Mojsilovć u svetu poslastičarstva profesionalno je više od 14 godina, a da pravi slatkiše volela je još od malih nogu. Danas je ponosna vlasnica poslastičarnice u Obrenovcu i svako ko proba njene kolače ili torte, uvek traži duplu porciju!

Otkrila nam je recept za fil koji može da se iskoristi za razne posne, ali i mrsne slatkiše, a pravi se neverovatno jednostavno.

Sasojci:

  • 1 l đusa (negaziranog soka od pomorandže)
  • 3 pudinga od vanile
  • 400 gr šećer

Dodaci po želji:

  • lešnici, orasi, badem
  • sušeno voće
  • čokolada
foto: Shutterstock

Kako se priprema fil?

- Sok od pomorandže prokuvati sa šećerom, pa sipati puding od vanile. U ovu smesu potom možete dodati orašaste plodove, mrvice čokolade, voće i na lak način dobiti različite ukuse - objašnjava Katarina za magazin "Stil".

Sutra vas očekuje Kaćin recept za smesu od koje možete napraviti razne sitne kolače.