Gordon Remzi otkriva šta nikako ne treba naručivati u restoranu: Mogu vas prevariti
Čuveni Gordon Remzi smatra da treba posebno obratiti pažnju prilikom naručivanja jela dana. Umesto toga je bolje ovo uraditi.
Izvor: Vukašin Ristić
Ako neko zna šta se zaista dešava u kuhinjama restorana, to je Gordon Remzi. Slavni kuvar, vlasnik sedam Mišelinovih zvezdica i poznat širom sveta po svojoj oštroj iskrenosti, podelio je iznenađujući savet koji će promeniti način na koji birate jela u restoranima- ne naručujte jelo dana.
Iako deluje kao siguran izbor, posebno osmišljen da privuče goste, Remzi je u intervjuu za "Town & Country" otkrio mračnu stranu ovog "specijaliteta", prenosi "Najžena".
Prema njegovim rečima, jelo dana često je način da se iskoriste sastojci koji nisu najsvežiji. Ono što vam na meniju deluje kao jedinstvena ponuda, može biti samo "reciklaža" ostataka iz prethodnih dana.
"Uvek pitajte šta je juče bilo jelo dana pre nego što naručite današnju. Moglo bi se ispostaviti da je to zapravo jelo meseca", upozorio je Remzi.
Ipak, nije sve tako crno-belo. Iako izbegava ovu kategoriju, poznati kuvar ističe da se često oslanja na preporuke konobara.
"Konobari često probaju većinu jela s menija i mogu vam dati uvid u ono što je kuvar novo dodao ili što je najpopularnije među lokalnim gostima", rekao je Remzi, dodajući da je na ovaj način tokom svojih putovanja otkrio neke od najukusnijih obroka.
Dakle, sledeći put kada se na meniju nađe "jelo dana", razmislite dvaput i možda ipak zamolite konobara za preporuku. Setite se saveta Gordona Remzija.
U nastavku saznajte kako se prave savršene hrskave lignje sa povrćem:
Bonus video: