Baklava sa makom ili sandokan pita: Najbogatiji kolač ikad, a sprema se za 10 minuta
Baklava sa makom sprema se iznenađujuće brzo, a ukus je prelep
Objavljeno: 21.11.2024. 13:05h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 500g tankih kora
- 5 jaja
- 400g mlevenog maka
- 2 čaše šećera
- 1 časa ulja
- 1 časa jogurta
- 1 prašak za pecivo
Sirup:
- 800ml vode
- 2 čaše šećera
- 1 limun isečen na kolutove
Priprema: Skuvajte sirup od vode, šećera i limuna. Ostavite da se prohladi.
Umutite jaja, dodajte šećer, zatim ulje, zatim jogurt i pecivo i sve umutite mikserom. Dodajte i mleveni mak pa sve promešajte. Svaku koru premažite sa 3 kašike fila i slažite ih jednu na drugu. Posloženu pitu sa makom isecite na kocke pa ispecite. Vrelu pitu zalijte sa sirupom. Uživajte.
( Vanja Milenković )